Putiikkiopisto

Pääkouluttajamme on Sari Rauvanto-Eriksson.

Sarilla on takanaan monipuolinen työkokemus ja koulutus kaupan alalta käytännön työstä johtamiseen.

Sari valmistui 80-luvulla markkinointimerkonomiksi Porvoon kauppaoppilaitoksesta. Vaikka Sari on opiskellut sen jälkeen paljon uusia asioita, on yllättävän moni tuon ajan oppi ollut vuosien varrella hyödyksi vaativissakin tehtävissä. Sari on myöhemmin opiskellut kauppatieteitä, kasvatustieteitä ja osuuskunta-asioita yliopistossa sekä suorittanut yritysjohtamisen ja yritysneuvojan erikoisammattitutkinnot. Työelämä on tuonut mukanaan myös runsaasti kaupanalan- ja esimiestyön kursseja sekä erilaisia tekniikkaan liittyviä opintoja. Sari on opiskellut eläinavusteista valmennusta sekä suorittaa parhaillaan maatalouteen liittyvää yritysneuvojakoulutusta.

Sari aloitti varsinaisen työuransa kaupan alalla osuuskaupan konttorissa ja Rautakirjan hallinnossa tukien R- kioskien toimintaa 1980-luvulla. Myöhemmin Sari siirtyi teknisempään tukkukauppaan. Matkapuhelimien myynnissä Sari oli mukana alan alkuvaiheessa maahantuojalla, ja autokaupassa Sari saavutti ensimmäisenä naisena Nissan tähtimyyjän tittelin.

Teknologia-alalla Sari työskenteli mm. Tieto Oyj:ssä sekä Baswaressa mm. myyntipäällikön ja osastopäällikön tehtävissä. Näissä yrityksissä Sari oppi paljon teknologian hyödyntämisestä ja oli mukana kehittämässä mm. verkkolaskua ja sähköistä kaupankäyntiä.

Vuodesta 2005 Sari on toiminut yrittäjänä perheen yrityksissä kaupan- ja konsultoinnin alalla. Sari on kokenut koviakin haasteita putiikkiyrittäjänä. Nämä haasteet ovat saaneet Sarin ottamaan elämäntehtäväkseen yrittäjien opastuksen.

Yritys

Putiikkiopiston missiona on parantaa suomalaisten yrittäjien pärjäämistä sekä auttaa yritysneuvontaorganisaatioita ymmärtämään kaupanalan ja eläinavusteisen työn erityisiä piirteitä. Putiikkiopiston toimintaa pyörittää Osuuskunta Orrella. Yrityksellä on koulutustoiminnan lisäksi myymälä, verkkokauppa ja maatilalla pieni tapahtumakeskus. Yrityksen toimitusjohtaja on Marcus Eriksson.

Putiikkiopisto

Osuuskunta Orrella

Trankärrintie 19, 04130 SIPOO

Puhelin 040 83 89 840

Sari Rauvanto-Eriksson sari at putiikkiopisto.fi